På Silver är vi ständigt på jakt efter de senaste trenderna och produktinnovationerna världen över. År 2019 spås bli det hälsosamma snacksets år och här är tre snack(isar) från väst som fångar vårt intresse just nu:

Färdigkokta ägg med strössel – Perfectly Peckish

Perfectly peckish eggBilder lånade av @perfectlypeckish

Nu kan du strössla ditt morgonägg med extra smak. Det kokta ägget har fått en helt ny kostym i form av Perfectly Peckish. Peckish är företaget som ger dig perfekt kokta, skalade, ekologiska ägg från frigående höns med ditt eget val av topping. Strösslet kommer i 5 smaker: Fried Rice, Rancheros, Salt & Pepitas, Everything (frö- och kryddblanding som är en vanlig topping på bagels) samt Maple Waffles. Peckish kan ätas både som en snabb frukost, snacks på språng eller som ett extra tillskott till din lunchsallad eller middag. Produkten lanseras över hela USA tidigt under 2019.

Probiotiskt fredagsmys – Blomkålspuffar för magen

Probiotiska blomkålspuffar, vegan robBilder lånade av @veganrobs

Maghälsan har länge varit på tapeten och det tros vara en trend som kommer att hålla i sig ett långt tag framöver. För att hålla tarmfloran i toppskick rekommenderas vi äta kombucha, kimchi, kefir och sauerkraut. Chips och godis, däremot, sägs vara den värsta sortens bov för den som vill upprätthålla en god bakteriekultur, något som naturligtvis innebär att vårt älskade fredagsmys är i farozonen.

Som tur är har produktinnovationerna inte låtit vänta på sig och det senaste tillskottet i den amerikanska snackshyllan är probiotiska blomkålspuffar. Puffarna är veganska, glutenfria och bidrar till en bättre matsmältning så att du kan fortsätta njuta av en bra magkänsla hela veckan. Ännu har vi inte sett något liknande i Sverige, men om vi får gissa borde det inte dröja länge innan dagligvaruhandelns populära linskrokar och quinoachips får sig en släng av närande tillskott!

Köttiga fruktbitar – Kryddigt fruktkött är hett

Watermelon jerky coconutBilder lånade av @watermelonroad & @mightybee

Efter att växtbaserade köttimitationer som ”The Impossible Burger” och "Beyond Meat” tagit världen med storm finns det fler aktörer som kommit på liknande tankar. Beef Jerky är ett klassiskt amerikanskt snacks vars uppkomst sägs komma från USAs ursprungsinvånare som torkade kött för att ge det en längre hållbarhet. Nu har brooklynbaserade Watermelon Road och londonföretaget Mighty Bee skapat växtbaserad jerky – ett köttliknande snacks av frukt.

Mighty Bee erbjuder kokosnötsjerky i smakerna Spicy BBQ, Teriyaki och Chocolate Hazelnut. För den som vill ha en mer tropisk fruktkick kommer Watermelon Roads jerky i flera exotiska smaker så som Mango Margarita, Watermelon Lemonade och Pineapple Mojito.