Sötsuget ute i världen hänger kompromisslöst kvar trots att värderingar så som hälsa och hållbarhet har vunnit konsumenternas hjärtan. Men det finns inget som säger att man inte kan få allt! Här kommer några exempel från Silvers planner Malin Edvardsen på sötsaker som anpassats till våra moderna önskemål.

Grön hälsa på de mest omöjliga ställen

Bild lånad från www.madewithnestle.ca 

Varumärken går längre än någonsin i jakten på den stora massan konsumenter som attraheras av hälsosamma attribut, och även de allra största mainstream-varumärkena "grönar upp” sina portföljer. Ett exempel är Nestlés Kit-Kat som har lanserat en Matcha Green Tea-choklad, inte bara i Asien utan nu även i Kanada, trots uppenbara hinder så som att den gissningsvis fått betyget "ser motbjudande ut” i konsumentundersökningar inför produktlanseringen.

Vegan och allt annat bra samtidigt

Bild lånad från www.lebbysnacks.com 

Vegan-trenden fortsätter att växa sig starkare och av allt att döma så finns inget tak på tillväxten. Vi ser allt fler veganska, fruktbaserade godisar med pektin som dyker upp och ersätter de klassiska gelégodisarna med gelatin. Men det stannar inte vid veganskt. Tiden för en enda stark hälso-usp är förbi, nu när många varumärken visat att man kan vara ALLT. Det amerikanska varumärket Lebby gör godis-goda snacks, baserade på kikärtor, som tar hänsyn till allt en hälsomedveten kund kan önska sig. I sortimentet finns alternativ som är veganska, glutenfria, kosher och non-GMO - samtidigt.

Avancerad teknologi förlänger hållbarheten på glass

Bild lånad från @bompasandparr

Bompas and Parr, en designstudio inom mat och dryck vars område beskrivs som multi-sensory experience design, har tagit fram ”glassen som inte smälter”. Åtminstone smälter den väldigt mycket långsammare än vanliga glassar. Ett innehåll av fruktfibrer gör glassinnovationen mindre känslig mot svängningar i fryskedjan, vilket minskar risken för att behöva öppna en glass som ligger som en sörja i pappret. Idén bakom frystekniken kommer ursprungligen från ett forskningsprojekt där man försökte frysa flygplanslandningsbanor på vatten med hjälp av sågspån. Än finns inte glassen att köpa i livsmedelsbutikerna men den är ett intressant exempel på hur avancerad teknologi börjar leta sig in i världen för mat och dryck.

Vill du läsa fler artiklar som denna? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev!


 
 

 

Genom att anmäla dig till Silvers nyhetsbrev godkänner du Silvers villkor för användande av personuppgifter. Läs mer om vår GDPR-policy här.